CLOSE
Relax, we can help.
With so many features and functions, we fully understand that getting the software to do what you want can be daunting at times.
YIKES!
CHANGES SAVED
SESSION EXPIRED
We appreciate that your browser hung out with us for so long, but your session has expired! If you want to register, we need to refresh your connection. We limit session time to 30 minutes for your security and to free up unused registration slots for others.
SESSION EXPIRED
Your session on this page has expired. We expire your session to protect your information in case you sit on a page too long with no activity.
Please enter your access code!
CONTACT HOST
Primary Contact:
Tiffany Beer
Email | 3176064411

SHARE
Overview
Agenda
FAQ
Resources
Speakers
Partners
Sunday Chatrooms
Register ▸
2021 Stead Leadership Seminar
2021 Stead Leadership Seminar
Lambda Chi Alpha Fraternity
Fri, August 06, 2021 — Sun, August 08, 2021
Event Banner
THIS EVENT IS 100% FREE!

This Year's Stead Leadership Seminar Will be Virtual!


As we continue to adapt through the pandemic circumstances, our primary goal is to keep everyone safe. Therefore, we are working hard to bring you an exceptional conference virtually.



Registration will be open here on this site from Friday, April 16 through Friday, May 14. Look for more information in your inbox in the coming weeks!



We invite the High Kappa and High Phi from each chapter to join us for a program focused on helping you learn more about your responsibilities as an officer and providing you with additional knowledge and tools to excel in those roles.


See the Frequently Asked Questions page for more details, any additional inquiries can be sent to conferences@lambdachi.org.




--------------------------------------


The Stead Leadership Seminar is named in honor of Jerre and Mary Joy Stead. Jerre Stead was initiated as a brother of Lambda Chi Alpha in January, 1962 at Coe College. He transferred to the University of Iowa and graduated from there in 1965. Jerre is a FAITHFUL STEWARD of our Fraternity and has served on the Board of Directors of the Lambda Chi Alpha Education Foundation since 1998, six of those years as Chairman of the Board.


Each Stead Leadership Seminar will give brothers memories and experiences that will suit them well in life. Additionally, the curriculum that the General Fraternity offers helps brothers be better officers, members in Lambda Chi Alpha, and lifetime alumni.


--------------------------------------







* Please note that the agenda below may display Eastern Time and is subject to change without notice.
Summary Agenda
2021 STEAD LEADERSHIP SEMINAR
Friday, August 06
1:00 PM to 1:30 PM
HIGH KAPPA Welcome and Opening Remarks
1:30 PM to 1:40 PM
10 Minute Break
1:40 PM to 2:30 PM
HIGH KAPPA Small Group 1: Cross & Theme of Your Experience
2:30 PM to 2:40 PM
10 Minute Break
2:40 PM to 3:25 PM
HIGH KAPPA General Session - Dyad Data: What & Why
3:25 PM to 3:35 PM
10 Minute Break
3:35 PM to 4:20 PM
HIGH KAPPA Ideal Man Overview
4:20 PM to 4:30 PM
10 Minute Break
4:30 PM to 5:20 PM
HIGH KAPPA Small Group 2: Dyad Data Application
5:20 PM to 5:30 PM
10 Minute Break
5:30 PM to 6:20 PM
HIGH KAPPA Small Group 3: Creating Trust
6:20 PM to 7:05 PM
45 Minute Break
7:05 PM to 8:05 PM
HIGH KAPPA General Session - Vulnerability as a Leader
8:05 PM to 8:10 PM
5 Minute Break
8:10 PM to 9:10 PM
HIGH KAPPA SMALL GROUP 4: GENERATING BUY-IN
Saturday, August 07
1:00 PM to 1:30 PM
HIGH PHI Welcome and Opening Remarks
1:30 PM to 1:40 PM
10 Minute Break
1:40 PM to 2:30 PM
HIGH PHI Small Group 1: Sword & Theme of Your Experience
2:30 PM to 2:40 PM
10 Minute Break
2:40 PM to 3:25 PM
HIGH PHI General Session - DYAD DATA: WHAT & WHY
3:25 PM to 3:35 PM
10 Minute Break
3:35 PM to 4:20 PM
HIGH PHI Ideal Man OVERVIEW
4:20 PM to 4:30 PM
10 Minute Break
4:30 PM to 5:20 PM
HIGH PHI Small Group 2: Dyad Data Application
5:20 PM to 5:30 PM
10 Minute Break
5:30 PM to 6:20 PM
HIGH PHI Small Group 3: Creating Accountability
6:20 PM to 7:05 PM
45 Minute Break
7:05 PM to 8:05 PM
HIGH PHI General Session - VULNERABILITY AS AS LEADER
8:05 PM to 8:10 PM
5 Minute Break
8:10 PM to 9:10 PM
HIGH PHI Small Group 4: Oaths to Action
Sunday, August 08
1:00 PM to 1:30 PM
GRAND HIGH ALPHA Ritual in Real Life
1:30 PM to 1:35 PM
5 Minute Break
1:35 PM to 2:35 PM
COMBINED General Session - TALES OF AN EMERGENCY ROOM DOCTOR
2:35 PM to 2:45 PM
10 Minute Break
2:45 PM to 3:45 PM
COMBINED Chat Rooms
3:45 PM to 4:00 PM
15 Minute Break
4:00 PM to 5:30 PM
COMBINED Ritual
5:30 PM to 5:40 PM
10 Minute Break
5:40 PM to 6:40 PM
COMBINED General Session: FUTURE OF EFFECTIVE LEADERSHIP
6:40 PM to 7:05 PM
25 Minute Break
7:05 PM to 7:55 PM
COMBINED Small Group: Creating Your Action Plan
7:55 PM to 8:00 PM
5 Minute Break
8:00 PM to 8:30 PM
COMBINED Closing & Post-Conference Work
Featured Speakers
SPEAKER
Photo of Johnnie Combs
Johnnie Combs
Program Evaluation Officer, BlueCross BlueShield of Tennessee
SPEAKER
Photo of Lindsay Boccardo
Lindsay Boccardo
Lindsay Boccardo Training & Coaching
SPEAKER
Photo of Dr. Gentry McCreary
Dr. Gentry McCreary
CEO and Managing Partner, Dyad Strategies LLC
Sponsors
Alumnus
OoA Team Member
Undergraduate Student
POWERED BY